enbs+387 65 998 616info@centralajahorina.com Web kamera Organizacija događaja
+387 65 998 616info@centralajahorina.com Web kamera Organizacija događaja
enbs

O nama

Centrala Jahorina

Centrala je savršeno mjesto za početak i kraj svakog dana na Jahorini. Šta je sa sredinom, pitate… Budite bez brige, Centrala se pobrinula i za sredinu.

Bilo da ste gost u jednom od 12 apartmana Centrale, smješteni ste u susjedstvu ili dolazite u dnevnu posjetu Jahorini, topli napitak i autentični planinski doručak u Centrali pravi je recept za početak nezaboravnog dana. Dok vrijedni radnici Olimpijskog centra pripremaju sadržaje koji garantuju dobar provod, priuštite sebi trenutak mira uz prelijep pogled na okolne padine i plato Poljice.

Završili ste s doručkom i vrijeme je za akciju! Zimi, ljeti, u proljeće ili dok traje nama omiljeno godišnje doba na planini – jesen, Jahorina posjetiocima nudi mnogo.

Vrhunski tereni za skijanje, snowboard, sankanje su prvo što pomislite kada se spomene Jahorina. Ali to nije sve. Preko 20km označenih pješačkih staza za laganu šetnju ili vrhunski trekking, snowshoeing, tubing, biciklizam, paraglajding, organizovane ture na kvadovima (ATV) i motornim sankama, panoramske vožnje, uređene teretane i igrališta na otvorenom, sportski tereni, prelijepo jezero na vrhu planine, te sve popularniji adrenalinski sadržaji – planinski bob, zip line Skydive, Loopster i Tower, čine Jahorinu nepresušnim izvorom aktivnosti.

Prije nego se predate avanturi, svratite do naše skijašnice gdje možete iznajmiti sportsku opremu vrhunskih brendova Fischer i Elan, potražiti pomoć ski instruktora, kupiti nešto iz interesantne ponude našeg shop-a ili jednostavno popričati sa osobljem koje je uvijek spremno da sa vama podijeli poneku tajnu Jahorine.

Napokon ste spremni za pustolovinu. Za lagano zagrijavanje tu je sidro Poljice sa polaznom stanicom tek desetak metara udaljenom od Centrale. Dječicu će za to vrijeme oduševiti ski vrtić Poljice, gdje će pod budnim okom animatora i licenciranih ski/snowboard instruktora napraviti svoje prve skijaške korake, zabaviti se u Deda Mrazovom gradu ili na tubing stazi. Vrijeme je za ozbiljnije izazove. Obližnji šestosjed Poljice vodi vas do vrha Jahorine odakle se pruža prelijep pogled na okolne planine Romaniju, Trebević, Bjelašnicu, Treskavicu i nešto udaljenije Zelengoru, Maglić i Vlašić, pa sve do Zlatibora i Durmitora. Ispod vas je sada 46km alpskih i 10km nordijskih staza, koje garantuju dobar provod bilo da ste početnik ili iskusan planinski vuk.

Umor vas sustiže i vrijeme je za pauzu. Svratite do Centrale gdje atmosfera počinje da se zahuktava. Dok se okrijepite u našoj bašti ili restoranu, certifikovano osoblje skijašnice će uz pomoć najsavremenijih servisnih mašina proizvođača Wintersteiger obaviti brzi servis vaše opreme, kako bi spremno dočekali nove izazove.

Napravićete još par spustova, dok naši kuvari pripreme ručak za pamćenje, vaš podsjetnik zašto se na planini uvijek dobro jede. Atmosfera u Centrali dostiže vrhunac. Apres-ski na naš način učiniće da zavolite ovo mjesto i učinite ga i svojom Centralom.

Zimski dani su kratki i noć se spušta na Jahorinu. Razmišljate o proteklom danu i sređujete utiske. Napolju, svjetla se pale obasjavajući savršeno uređene staze spremne za noćno skijanje. Umorni ste, ali ne možete odoliti ovom jedinstvenom iskustvu – noćno je moćno, kažu na Jahorini. Možda ćete ipak ostaviti noćno za drugo veče i odlučiti se za opuštanje uz čašu vina, laganu večeru i punjenje baterija u wellness zoni Centrale.

U svakom slučaju, na pravom ste mjestu!

Vaša Centrala

JAHORINA

DOBRODOŠLI

Jahorina je smještena u srcu Balkana, na spoju hladne kontinentalne i tople mediteranske klime, sa najvišim vrhom Ogorjelica 1916m nadmorske visine, zbog čega je veoma zdravo i prijatno provoditi zimske dane na ovoj planini.

Skijalište na planini se može pohvaliti  sa 46km alpskih i 10km nordijskih staza te najsavremenijim sistemom za osnježavanje.

U svakom trenutku, perfektno uređene staze su povezane najmodernijim žičarama za prevoz skijaša i bordera, koje su ukupnog kapaciteta oko 17 000 skijaša na sat. Skijaši na Jahorini mogu izabrati skijanje na lakim stazama, stazama srednje težine kao i na teškim stazama koje su prilagođene iskusnijim i spretnijim skijašima. 46 km staza pokriveno je sa jednom kabinskom gondolom, tri šestosjedne žičare, jednom dvosjednom i sa tri ski lifta.

Najmlađim skijašima na ovoj planini je posvećeno najviše pažnje, za njih su pripremljena dva ski vrtića sa pokretnom trakom, tjubing stazom i mnogobrojnim zabavnim sadržajima. Ski vrtići su najadekvatniji za mališane i početnike jer tu mogu napraviti svoje prve skijaške korake i beskrajno se zabaviti na snijegu.

Za avanturiste i ljubitelje adrenalina dostupna je i staza za noćno skijanje na kojoj je izgrađeno novo osvjetljene koje omogućava uživanje na skijama i nakon zalaska sunca. Noćno skijanje je najbolji način da se završi dan na planini. Jahorinski skijaši i borderi imaju tu priliku da osjete čari jahorine noću i doslovno provedu dan na skijama.